Hoofdpodium

Openingstijden
Het programma van CaDansa in 2024:
donderdag 31 oktober van 18.00 tot 01.00 uur
vrijdag 1 november van 11.00 tot 02.00 uur
zaterdag 2 november van 11.00 tot 03.00 uur
zondag 3 november van 10.30 tot 19.30 uur

Donderdag 31 oktober

  • 19.30 tot 20.45 Mook (NL)
    Mook is een spetterend balfolktrio van Nederlandse bodem met trekzak, viool en snaren. Jan, André en Jochem vonden elkaar in 2023 op muziekfestivals en spelen nu samen de sterren van de hemel met originele dansmuziek, vaak zelfgemaakt of gearrangeerd. Ze spelen voor iedere gelegenheid een creatief samengesteld programma met dansen voor beginners, begonners en échte balfolkfreaks. Het repertoire gaat van mijmerend naar stampend, van elegant naar ouderwets boers en van traditioneel naar hedendaags. Voor ieder wat wils!
    Jan: akoestische gitaar
    André: accordeon
    Jochem: viool
  • 21.15 tot 22.30 Folk My Life! (D)
    De band Folk my life! is gespecialiseerd in Modern-Trad. In hun muziek verkennen ze de connectie tussen Zweedse en Duitse muziekstijlen. Alle vier de leden hebben minstens een jaar of langer Zweedse muziek en cultuur gestudeerd in Zweden. Alex zet de groove in op de gitaar, terwijl Blanche en Johannes hun rijke klank bijdragen met de Zweedse nyckelharpa. Lexi’s sopraansax voegt de finishing touch toe aan deze muzikale mix van folk, trad en pop, waardoor een heerlijk recept ontstaat waar iedereen van geniet! De band geniet er enorm van om muziek voor en naast dansers uit te voeren en zo een geluid en beweging samen te brengen.
    Johannes Rüttermann: viool, nyckelharpa
    Blanche Oguey: nyckelharpa
    Lexi Farina: saxofoon
    Alex Peters: gitaar
  • 23.00 tot 00.45 Les Zéoles (FR)
    Les Zéoles is een accordeonduo gevormd door Amélie Denarié op diatonische accordeon en Anne Guinot op chromatische accordeon. Een duo met minutieuze en piepkleine melodieën, bestaande uit bitterzoete composities, ondeugende deunen en teksten met arrangementen geïnspireerd op niet alleen de traditionele Franse en Europese muziek, maar ook met klassieke invloeden. Het bal staat altijd centraal in hun werk, maar hun liefde voor onderzoek, voor de juiste noot, voor hetgeen vlinders in de buik geeft en warmte uitstraalt als het eenmaal gevonden is… dat zorgt voor de mooiste muziek op de dansvloer.
    Amélie Denarié: diatonische accordeon
    Anne Guinot: chromatische accordeon

Vrijdag 1 november

  • 16.45 tot 18.00 Androneda (NL)
    Androneda is een Nederlandse balfolkband die in 2019 op het open podium van CaDansa speelde om wat nummers uit te proberen. Nu spelen ze op het hoofdpodium! Ze spelen traditionele West-europese dans muziek maar met een moderne twist. Met doedelzak, accordeon en saxofoon brengen ze voornamelijk eigen composities. Hun arrangementen zijn speels en spannend, hun deunen zijn energiek en swingend maar ook vaak intiem. Hun grootste doel is de dansbaarheid van de muziek.
    Wouter Kuyper: trekzak, doedelzak
    Patricia Swart: saxofoon
    Lenny de Rooy: doedelzak, zang
  • 18.30 tot 20.00 Floris and the Flames (B)
    De naam zegt het eigenlijk al, deze vier roodharige muzikanten brengen klassieke meesterwerken in eigentijdse versies en veroveren het publiek met vlammende eigen composities. Virtuoos en vurig maar ook gevoelig en emotioneel. Een unieke muzikale achtbaan die niemand onbewogen zal laten.
    Floris Willem: viool
    Gert Peeten: piano, (folk- en elektrische) gitaar en elektronica
    Dries Peeten: basgitaar
    Simon Schrooten: drums en percussie
  • 20.30 tot 22.00 La grosse Reveilleuse (FR)
    Vorig jaar viel La Reveilleuse in omdat er twee bands uitvielen. Je hebt ze dus ook nog niet eerder op de poster van CaDansa 2023 zien staan maar op het podium stonden ze wel. Hier werden ze zeer enthousiast onthaalt. Dit jaar komen ze met een heel nieuw project dat zijn debuut zal maken op ons podium. Aangevuld met twee nieuwe muzikanten presenteren ze een cocktail van enerverende liedjes geserveerd met zang, gitaar, cello, viool, harmonica, percussie, klarinet en heel veel enthousiasme.
    Camille Lachenal: zang, klarinet
    Simon McDonnell: gitaar, harmonica, zang
    Miléna Leclere: viool
    Remi Kesteman: cello
  • 22.45 tot 00.15 Diskar (FR)
    Vanuit het ruige Bretonse land komen de stoere mannen van Diskar het podium van Cadansa veroveren. Ze brengen de geluiden van centraal Bretagne met invloeden van verre landen zoals Quebec en de oosterse kusten van de Mediterraanse zee. Ze zijn een akoestisch trio met een flinke fest-noz energie die dat combineren met de liefelijkheid van melodieën en liederen.
    Gael Lefevere: zang, bombarde, stomp box
    Yann Le Gall: gitaar
    Laurent Dacquay: viool

Zaterdag 2 november

  • 16.30 tot 18.00 Follia! (B)
    Deze zevenkoppige band viert op ons podium hun 25 jarig bestaan en hebben recent hun vierde cd uitgebracht. Follia! brengt een samensmelting van folk, jazz, klassieke muziek en een vleugje funk. Hun muzikale fundament put uit eigen maar ook eeuwenoude Europese teksten. Ze gaan ons meenemen op hun avontuurlijke muzikale reis door opzwepende dansritmes met oriëntaals geïnspireerde zang, psychedelische vioolklanken en betoverende ballades.
    Johan Fernand Decancq: doedelzak, diatonische accordeon, sopraansax, schalmei en zang
    Sammy Lee Daese: dwarsfluit, altdwarsfluit, blokfluit, schalmei, blaaspiano en zang
    Pieter Decancq: zang, panderata, viool
    Jeroen Goegebuer: viool
    Muriel Boulanger: basgitaar, zang
    Gabor Voros: gitaar
    Jonathan Callens: drums, percussie
  • 18.30 tot 20.00 Virelai (DK)
    Dit jaar komt onze Scandinavische inbreng uit Denemarken en is vooral bekend om de sterke melodieën en poëtische Noordse ballades die in een energiek en hartverwarmend optreden gestopt worden. Virelai is bekend als een middeleeuwse band, maar ze zijn veel meer dan dat. Ze zullen op ons podium een heel ‘moderne’ sound brengen en hebben heel veel Scandinavische dansen op hun repertoire staan.
    Zangeres Mia zal een workshop zang en dans geven en Morten zal een body-percussion workshop geven die voor iedereen, die zijn eigen lichaam meebrengt, toegankelijk is.
    Mia Guldhammer: vocal, percussion
    Søren Hammerlund: hurdy gurdy, mandola
    Morten Musicus: shawn, whistles, hammered dulcimer, bagpipe, percussion, strings
    Benjamin Sommer: percussion, davul
  • 20.30 tot 22.00 Ormuz (FR)
    Dit zeskoppige gezelschap brengt nieuwe klanken naar ons podium. Zo brengen ze onder andere muziek uit Quebec voor ons mee om op te dansen. Ormuz brengt ons daarnaast ook muziek van het noorden van Frankrijk en bekende dansen als jigs, reels en de scottish.
    De muziek van Ormuz reisde langs de kusten van de Noord-Atlantische Oceaan en nam invloeden van Boven-Bretagne, Normandië, Ierland en Quebec mee om ons te verblijden.
    Om ons goed te kunnen laten dansen op die muziek uit Quebec zal de band een dansworkshop geven.
    Martin Huygebaert: zang, bouzouki en gitaar
    Laure Gagnon: zang, houten fluiten
    Dorian Bour-Wicart: zang en viool
    Olivier Catteau: zang, accordeon en basklarinet
    Florian Huygebaert: zang, podoritmie, bodhran, triangel en gitaar
    Hubert Fardel: contrabas en elektrische bas
  • 22.30 tot 00.00 La Sylva (FR)
    Muziek uit Griekenland, Turkije, de Balkan, de musette… en het folkbal!
    La Sylva is een wild en prachtig inventief strijktrio. De groep combineert virtuositeit en zorgvuldig vervaardigde arrangementen met een gedegen kennis van de codes van de balfolk.
    De drie muzikanten van La Sylva nemen ons mee in een storm van snaren. Van de Syrto naar de Mazurka, van zoete medeplichtigheid naar ongebreidelde trance, voor een droomachtige reis door Zuidoost Europa.
    Lina Belaïd: cello, zang
    Gaëtan Coutable: viool, zang
    Fabien Bucher: gitaar, zang
  • 00.30 tot 02.00 Patates Sound System (FR)
    Traditionele muziek is van nu zo zeggen de mannen van Patates Sound System. Ze tonen dit aan door nieuwe invloeden en instrumenten te integreren in Trad muziek. Ze versmelten machines, drums en elektrische gitaar met draailier en doedelzakken en dat levert een krachtige psychelectro-rock balfolk op, met een sterke traditionele vibe.
    Dit wordt een energiek bal waarbij je kunt kijken, luisteren en vooral dansen!
    Olivier Leroy: drums, banjo
    Laurent Lepoul: elektrische gitaar, mandoline
    Francesco Busso: draailier
    Jérémie Moncoudiol: doedelzak, fluiten, mondharp
    Sébastien Matharel: machines

Zondag 3 november

  • 13.00 tot 14.30 Duo Clercx (B)
    De Clercx broers komen ons op de zondagmiddag wakker spelen met een arsenaal aan instrumenten. Hendrik Clercx (diatonische accordeon en viool) en Gert-Jan Clercx (viool, tin whistle, doedelzak en bratch) brengen zelfgeschreven repertoire ten dans.
    Naast muzikanten zijn ze zelf ook dansers, dus ze weten perfect wat onze dansers nodig hebben. De heren brengen folk met sensuele mazurka’s, spicy tovercirkels en stevige bourrees.
    Met hun enthousiasme en rijke achtergrond aan diverse folkstijlen doen ze je direct aanzetten tot dansen!
    Hendrik Clercx: diatonische accordeon en viool
    Gert-Jan Clercx: viool, tin whistle, doedelzak en bratch
  • 15.00 tot 16.30 Cardboard Cabin (B)
    De goed geklede heren van Cardboard Cabin beginnen steeds bekender te worden in de Lage Landen. Hun aanstekelijke enthousiasme, gecombineerd met warme, dansbare folkmuziek brengt veel mensen aan het dansen. Intieme momenten worden afgewisseld met stevige powerfolk. Op het repertoire staan zelfgeschreven nummers: klassieke baldansen, maar ook het experiment wordt niet geschuwd. Een vrijplaats voor al wie even los wil komen van het gewoel van deze drukke wereld.
    Trek je mooiste overhemd aan, pak je bow-tie en kom mee swingen met deze mannen op de dansvloer!
    Jeroen Werbrouck: accordeon
    Flor Delombaerde: contrabas
    Tim Orroi: drums
    Thomas Clerbout: sopraansax
  • 17.00 tot 18.30 Bamako Express (B)
    Bamako Express is de afsluiter van ons festival en dat wil wel wat zeggen, namelijk een groot feest. Dit is namelijk niet zomaar een band; het is een fusie van werelden, een ontmoeting van culturen en een explosie van muzikale genialiteit. Dit kwartet, bestaande uit twee Belgische muzikanten en twee muzikanten uit Mali, heeft de handen in elkaar geslagen om iets buitengewoons te creëren: een samensmelting van balfolk en West-Afrikaanse magie.
    Ontdek de unieke bezetting van Bamako Express, waar de zoete klanken van de gitaar samensmelten met de diepe resonantie van de bas, de betoverende tonen van de viool en de magische melodieën van de balafoon. Elk instrument speelt een cruciale rol bij het vormgeven van het kenmerkende sonische palet van de band. Bamako Express brengt blijdschap en vrolijkheid naar Cadansa en niet te vergeten, deze band bezit de mooiste glimlach. Al met al een niet te missen optreden!
    Anouk Sanczuk: viool
    Florian De Schepper: gitaar
    Joël Diarra: balafoon & calabash
    Jonathan Dembélé: basgitaar
  • 18.30 tot 19.30 Afsluiting van het festival

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief